Amsterdam

Heeft modulair bouwen de toekomst?

27 september 2018, 13.26 uur · Aangepast 27 september 2018, 13.44 uur

Bouw Woon Leef
Bouw Woon Leef

AMSTERDAM - Complete gevels met bakstenen en vloeren met verwarming worden gemaakt in de fabrieken van VolkerWessels. Eenmaal op locatie hebben de bouwvakkers maar één dag nodig om een woning neer te zetten. Ideaal, zou je zeggen. Maar niet alleen de snelheid is belangrijk, zegt Dorine van Hoogstraten van adviesorganisatie Mooi Noord-Holland.

De komende jaren zullen er veel woningen bij moeten komen en modulair bouwen zal daar een aandeel in hebben, zegt Van Hoogstraten.

Ze roept gemeenten en architecten op ook mooie huizen te maken. Als bewoners van hun huis houden, willen ze er immers ook goed voor zorgen. Daardoor blijven de huizen er over twintig jaar ook nog goed uit zien: "Wat ouder, maar nog steeds wel mooi."

Toekomst
Maurice Hadderingh van VolkerWessels denkt dat er in de toekomst vooral modulair gebouwd wordt. Daarmee kunnen bouwbedrijven namelijk aan de vraag voldoen. Bovendien zijn er zo minder bouwvakkers nodig, waar momenteel een tekort aan is.

Bouw Woon Leef
Het programma Bouw Woon Leef kijkt deze maand met extra aandacht naar het tekort aan bouwvakkers en innovatie als mogelijke oplossing.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Bouw Woon Leef:

De uitzendingen verschijnen gedurende de maand op het YouTube-kanaal van Bouw Woon Leef.