Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Vader verkeersslachtoffer over appverbod: "Yes Tom! Dit hebben wij samen gedaan"

25 september 2018, 22.13 uur · Aangepast 26 september 2018, 15.44 uur

Voor de vader van Tommy-Boy is de aankondiging van een nieuwe wet, waarmee appen op de fiets verboden wordt, een stap in de goede richting. Zijn zoon overleed in 2015 op 13-jarige leeftijd bij een verkeersongeval, omdat hij even op zijn telefoon keek.

Michael Kulkens was dan ook behoorlijk emotioneel op het moment dat hij het nieuws hoorde, zo vertelt hij aan NH Nieuws. "Ik moest even mijn auto aan de kant zetten, want door de tranen kon ik niet meer zien wie er voor me reed."

Lees ook: Straks krijg je ook een boete voor appen op de fiets

Drie jaar geleden kwam Tommy-Boy om het leven, toen hij de weg over wilde steken. "Hij keek eventjes op zijn telefoon en was daardoor afgeleid. Vervolgens werd hij geschept door een auto", vertelt Michael.

Ouders behoeden
Sinds het overlijden van zijn zoon strijdt Michael voor maatregelen tegen appen op de fiets. "Ik wil iedereen behoeden voor het moment dat die politieagent voor de deur staat en vraagt: 'Bent u de vader of moeder?'"

Lees ook: Stoplicht waarschuwt met muziek van omgekomen Tommy-Boy

Hoewel de wet nog niet definitief is, heeft Michael goede hoop dat het verbod er gaat komen. "Naar mijn weten is niemand tegen. En mocht er toch een Kamerlid zijn die nog niet overtuigd is, dan mag diegene mij wel even bellen voor uitleg." 

Stoplicht
Vorig jaar werd naar aanleiding van het tragische ongeluk van Tommy-Boy een speciaal verkeerslicht ontwikkeld: