Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Alarm om veel stress op de werkvloer

25 september 2018, 12.03 uur · Aangepast 25 september 2018, 15.36 uur
Door: · Foto: Shutterstock

In de zorg, het onderwijs en op allerlei andere plekken neemt de werkdruk steeds verder toe. Vakbonden luiden de noodklok. Heb jij last van werkstress?

Hoge eisen
Werknemers hebben het idee dat werkgevers steeds hogere eisen stellen. Uit eerdere Peilingen bij NH blijkt dat mensen hun ervaren collega's vaak zien verdwijnen. Het werk moet dan met zzp-ers, uitzendkrachten of stagiairs worden gedaan.

Afspraken maken
Vakbonden hebben werkstress hoog op de agenda staan bij cao-onderhandelingen met werkgevers. Ze proberen afspraken te maken over het inhuren van meer vaste krachten of het verkorten van de werkweek.

Wat vind jij?
Heb jij ervaring met hoog oplopende werkstress? Heb je tips voor gestreste werknemers? Mediteren, yoga of een keer flink schreeuwen tegen de baas? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].