Knappe overwinning Koninklijke HFC op Kozakken Boys

22 september 2018, 16.32 uur · Aangepast 25 september 2018, 19.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

Koninklijke HFC heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met Kozakken Boys. De ploeg uit Haarlem ging rusten met een 0-1 achterstand, maar knokte zich in eigen huis knap terug naar een 3-2 overwinning. Khalid Tadmine was met drie goals de uitblinker.

Koninklijke HFC - Kozakken Boys 3-2

31' 0-1 Gwaeron Stout
52' 1-1 Khalid Tadmine
59' 2-1 Khalid Tadmine
85' 3-1 Khalid Tadmine
86' 3-2 Irvingly van Eijma

In de eerste helft kwam Kozakken Boys, de nummer twee van vorig seizoen, door een doelpunt van Gwaeron Stout op een 0-1 voorsprong. Na de rust leek de ploeg uit Werkendam de marge te verdubbelen, maar de treffer van Ahmed El Azzouti werd afgekeurd. Kon. HFC profiteerde daar snel van en Khalid Tadmine maakte op aangeven van Floris van der Linden de gelijkmaker.

Voorsprong
Binnen het uur kwam de ploeg van trainer Gertjan Tamerus zelfs op voorsprong door opnieuw een goal van Tadmine, die laat in de wedstrijd ook nog eens zijn hattrick compleet maakte (3-1). De aansluitingstreffer van Irvingly van Eijma deed er vervolgens niet meer toe.

Door de winst komt HFC na vijf duels op negen punten in de Tweede Divisie. Hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Opstelling Kon. HFC: Boks, Van Son, Hols, Van der Slot, Wilffert, Morgan (Volkert/40), Noordmans, Glim, Weistra (Mounji/69), Tadmine, Van der Linden (Soest/82)

Opstelling Kozakken Boys: Arends, Van Huijgevoort, Jakoba, Bot (Bolsius/74), El Azzouti, Stout, Van Ingen, Rijsdijk, Monteiro (Agotowski/39), Van Nuland, Vincento (Van Eijma/64)