Ga naar Content
Gooi

Bouwproject Bloemendalerpolder gaat verder: heikikkers kunnen gewoon verhuizen

20 september 2018, 18.07 uur · Aangepast 20 september 2018, 18.55 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Goed nieuws voor de projectontwikkelaars van de 2.750 woningen in de Bloemendalerpolder. De Raad van State heeft vandaag het verzoek van natuurorganisatie Flora & Faunabescherming om de bouw stil te leggen afgewezen. De vertraging van de bouw zou ontwikkelaars miljoenen euro’s schade opleveren.

Voor het project moet op korte termijn 43 hectare grond bouwrijp gemaakt worden. Hiervoor moeten alle amfibieën naar een nieuw leefgebied worden overgebracht, maar dat compensatiegebied was volgens de stichting Flora en Faunabescherming nog niet klaar.

Er moest dus eerst gewacht worden met bouwen, totdat het verplaatsen van de heikikker, rugstreeppad en platte schijfhoren helemaal klaar zou zijn.

Financiële belangen
De Raad is echter van mening dat maatschappelijke en financiële belangen zwaarder wegen dan aan het belang van de stichting om de werkzaamheden te staken. Ook is de Raad van mening dat de 80 hectare compensatiegebied voldoende draagkracht heeft om het voortbestaan van de heikikkers, rugstreeppadden en andere amfibieën te waarborgen.