Ga naar Content
Noord-Holland

Philips zet meer in op ouderenzorg met nieuw systeem

20 september 2018, 12.10 uur · Aangepast 20 september 2018, 13.08 uur
Door: · Foto: Philips

Philips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg.

Blue Willow Systems stelt gebruikers in staat te achterhalen waar bewoners en personeel zich op elk willekeurig moment bevinden. Door middel van het cloudplatform van Blue Willow Systems kunnen zorginstellingen beter toezicht houden op het gedrag en de veiligheid van inwoners, bijvoorbeeld door de automatische detectie van vallen waarbij waarschuwingen naar mobieltjes en computers worden gestuurd.

“Philips is allang bezig met het ondersteunen van senioren tijdens het ouder worden”, zegt Ripley Marin, directeur van Philips Aging & Caregiving. Om de zorg te verbeteren proberen zorginstellingen hun infrastructuur te moderniseren."

Met de overname versterkt Philips zijn eigen veiligheidsplatform Carepoint 6.0 voor ouderen en personeel in instellingen en zorginstellingen.

Philips gaat ook samenwerken met Inovonics, een bedrijf dat zich bezighoudt met draadloze sensoren voor toezicht in instellingen voor ouderenzorg in de Verenigde Staten.