Ga naar Content
West-Friesland

Crowdfundactie gestart om vernield grafje van kleuter Luna te herstellen

20 september 2018, 11.29 uur · Aangepast 20 september 2018, 12.12 uur
Door: · Foto: Privéfoto

Met behulp van een crowdfundactie moet er 750 euro worden opgehaald om het vernielde grafje van Luna te herstellen. De familie krijgt al veel steun uit de omgeving. "Dat doet ons onwijs goed."

De opa van de vier jaar geleden overleden Luna schrok zich vorige week rot toen hij het graf van zijn kleindochter bezocht. Haar laatste rustplaats bleek volledig vernield te zijn.

"De schade is groot", vertelt moeder Sandra aan NH Nieuws. "Het gras zal geheel verwijderd moeten worden om weer terug te brengen in oude staat, helaas een kostbaar plaatje."

"Heel blij met medeleven"
De gemeente is daarom samen met de familie een crowdfundactie begonnen. "Er waren al heel veel lieve mensen die zeiden dat ze wat wilden doneren", aldus Sandra. Inmiddels is ruim een derde van het bedrag opgehaald.

"We zijn heel blij met al het medeleven", zegt Sandra, wiens dochter nu acht jaar zou zijn geweest. Eerder vertelde ze al dat de vernieling van het graf veel impact heeft gehad. "Alsof ik haar voor de tweede keer ben kwijtgeraakt. Dit kun je iemand niet aandoen."

Lees ook: Grafje kleuter Luna vernield: "Alsof ik haar voor de tweede keer kwijtraak" 

Het is onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor de grafschennis. De politie gaat uit van een gerichte actie, omdat andere graven niet vernield zijn. Naar de dader wordt nog gezocht.