Ga naar Content

Koning Willem-Alexander viert honderd jaar staal in IJmuiden

Koning Willem-Alexander brengt vandaag een bezoek aan Tata Steel. De Koning is rond 11.30 uur aangekomen bij het staalbedrijf in IJmuiden en opent rond 12.00 uur het eeuwfeest.

Zijn bezoek betekent het startschot van meerdere evenementen, georganiseerd in het kader van '100 jaar Staal in de IJmond'. De Koning krijgt een rondleiding over een gedeelte van het grote Tata Steel-terrein en wordt daarna naar de feesttent gebracht voor de daadwerkelijke opening. 

Kijk hier onze live-uitzending van de aankomst van de Koning terug.

Medewerkers van Tata Steel zijn blij met de komst van de koning naar het bedrijf in IJmuiden. "Spannend dat je de koning van dichtbij mag zijn. We vinden het echt leuk", zegt een vrouw. "Ik ben teruggekomen van vakantie. Ik was nog aardig moe toen ik mijn bedje uitkwam vanochtend. Maar dit wil je niet missen", zegt een man.

"Spannend dat je de koning van dichtbij mag zijn" - NH Nieuws

Veel werk vooraf
Dionne Ruurda, projectleider voor het eeuwfeest, zet zich al anderhalf jaar in om straks 40 duizend mensen het jubileum mee te laten vieren. "Daar heb ik onwijs veel zin in, nog een week", lacht ze voorafgaand aan de festiviteiten. "Dit is enorm. Het is voor het eerst dat we het zo groots vieren met het hele bedrijf."

Lees ook: Jubileumfeest Tata Steel is 'militaire mega-operatie': "Nooit eerder zo groots gevierd"

Speciaal voor het eeuwfeest heeft Tata Steel de grootste beschikbare feesttent van Europa laten overkomen.

Bekijk hieronder beelden van de voorbereidingen van het eeuwfeest:

Jubileumfeest Tata Staal is 'militaire operatie': "Nooit eerder zo groots gevierd" - NH Nieuws