Ga naar Content
Sport

Domper voor Ajax: blessure voor De Ligt, wel bij selectie

19 september 2018, 12.19 uur · Aangepast 19 september 2018, 13.42 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Ajax moet het woensdagavond tijdens het Champions League-duel met AEK Athene naar alle waarschijnlijkheid doen zonder aanvoerder Matthijs de Ligt. De verdediger, die woensdagochtend op de club is getest, ondervindt te veel last van een lichte knieblessure.

Die blessure heeft hij opgelopen tijdens de afsluitende training van dinsdag, meldt De Telegraaf. Wel zit De Ligt bij de selectie voor het duel met de Grieken, omdat hij als aanvoerder bij de groep wil blijven. Bij afwezigheid van de negentienjarige captain lijkt Frenkie de Jong de positie in het hart van de verdediging over te nemen. Als gevolg daarvan heeft Carel Eiting de beste papieren om het vrijgekomen plekje op het middenveld te bespelen. Dat zou een nieuwe klap betekenen voor Donny van de Beek.

Perr Schuurs is, evenals de van een blessure teruggekeerde Kasper Dolberg, door Ajax-trainer Erik ten Hag aan de selectie toegevoegd voor het Champions League-duel. Of De Ligt de wedstrijd van komend weekend tegen PSV haalt, is nog onzeker.

Het duel tussen Ajax en AEK Athene, het eerste duel in de groepsfase van de Champions League, begint om 18.55 uur.