Ga naar Content
Sport

"We verwachten dat Calvin die stap binnenkort zal zetten"

19 september 2018, 10.59 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Ed van der Pol

Calvin Stengs is op de goede weg terug en zal binnenkort weer deelnemen aan alle trainingsvormen met de groep. Dat vertelt AZ-directeur Max Huiberts.

In augustus 2017 scheurde Stengs zijn kruisband af tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen PSV. Sindsdien heeft de negentienjarige aanvaller geen wedstrijd meer gespeeld voor de Alkmaarders. Volgens Huiberts is Stengs wel op de goede weg en komt hij steeds dichter bij zijn rentree.

"Stengs traint inmiddels weer met de groep en op het veld mee", meldt de directeur op het digitale platform van de club. "Hij kan nog niet deelnemen aan alle trainingsvormen. We verwachten dat Calvin die stap in zijn revalidatie binnenkort zal zetten."

Wedstrijdritme
Bovendien reageerde Huiberts op de vraag hoe spelers als Marko Vejinovic en Stijn Wuytens wedstrijdritme op kunnen doen na hun blessures, nu zij vanwege hun leeftijd geen minuten meer kunnen maken bij Jong AZ. "Om dat op te vangen, moeten we meer oefenwedstrijden organiseren. Die wedstrijden moeten in het speelschema passen. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige club die hier mee te maken heeeft, daarom verwacht ik niet dat het niet al te moeilijk zal zijn om tegenstanders te vinden."