Ga naar Content

Westfriese Tafel promoot producten van regionale boeren

Steeds meer boeren sluiten zich aan bij de Westfriese Tafel om zo hun producten in de markt te zetten. Voorzitter en boerin Mirjam Bus ziet dat het de boeren naamsbekendheid oplevert. "Dankzij de Tafel kunnen mensen producten uit eigen streek proeven en beleven. Uiteindelijk gaan ze het ook zelf kopen in de winkel."

Aardappelen en kaas, maar ook kip en bier: dankzij de Westfriese Tafel genieten steeds meer Westfriese producten bekendheid. "Het is een openluchtrestaurant waar uitsluitend met Westfriese producten wordt gekookt", vertelt Bus. "De burger kan dus proeven wat er zoal van Westfriese bodem komt."

Streekproducten promoten
De Tafel, waarvoor het idee een aantal jaar geleden is ontstaan, heeft als doel om de boeren te helpen bij het op de kaart zetten van hun producten in de eigen regio. "Boeren zijn toch veel op het land aan het werk en hebben niet echt veel tijd om ook naamsbekendheid te genereren."

De Tafel staat symbool voor het project, maar is ook een fysieke plek waar mensen dus letterlijk aanschuiven en genieten van gerechten die van lokale producten zijn bereid. "Je ziet echt dat mensen heel enthousiast reageren en dat het eten nog beter smaakt als ze horen waar het vandaan komt."

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Natuurlijk gezonde landbouw'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over een 'gezonde groene leefomgeving'.

Foto: NH