Ajax-vrouwen spelen met moeite gelijk tegen ADO

16 september 2018, 14.37 uur · Aangepast 16 september 2018, 16.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots Remko Kool

De Ajax-vrouwen hadden het zondag lastig in Den Haag tegen ADO. De ploeg van Benno Nihom sleepte er in de slotminuut nog een gelijkspel uit: 2-2 door een doelpunt van de ingevallen Linda Bakker. Bij de rust ging ADO Den Haag nog met 2-1 aan de leiding.

Vanaf de aftrap was ADO gevaarlijker en na vier minuten keken de Ajax-vrouwen dan ook al tegen een achterstand aan. Victoria Pelova verschalkte keeper Lize Kop met een afstandschot. Na een half uur werd het ook nog 2-0 voor de thuisploeg. Na een assist van Marisa Olislagers kon Pelova haar tweede doelpunt van de middag maken. Drie minuten later kon Marjolijn van den Bighelaar profiteren van slordig wegwerken aan ADO-zijde om de aansluitingstreffer te scoren.

Ajax kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een paar kansjes, maar het duurde tot in de slotminuut van de reguliere speeltijd voordat Linda Bakker ervoor zorgde dat Ajax toch nog een punt overhield aan het duel.

Ondanks het gelijkspel staat Ajax nog op de eerste plaats na twee wedstrijden met vier punten.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Daal, Kuilenberg, Mesker, Tieleman, Speelman, Pelova, Olislagers, Grant (v.d. Meer/88), Rijsdijk (Ziemer/62), Looijen.

Opstelling Ajax: Kop; Van der Most, De Sanders, Akkerman, Van Es; Zeeman (v.d. Linden/55), Salmi (Lewerissa/65), Munsterman (L. Bakker/60); E. Bakker, Jansen, Van den Bighelaar