Ga naar Content
Noord-Holland

NH Nieuws Panel: we kopen nog steeds evenveel alcohol als prijzen omhoog gaan

17 september 2018, 06.40 uur · Aangepast 18 september 2018, 14.24 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Als de regering alcohol duurder maakt, gaan we niet minder drank kopen. Dat zegt een overgrote meerderheid van het NH Nieuws panel. 74 procent geeft aan nog steeds evenveel alcohol te kopen als er een hoger prijskaartje aan zit.

Aan het panel werden nog meer vragen gesteld over eten en drinken. Ook een groot deel van de panelleden geeft aan voor een ander product te gaan als ze zien dat ergens veel suiker in zit. Dat geldt voor bijna 64 procent. 

Iets meer dan de helft van het panel zegt het belangrijk te vinden dat eten biologisch geteeld wordt. 30 procent vindt het onbelangrijk en bijna 20 procent heeft er geen mening over.

Niet meer betalen
Opvallend is dat weinig mensen erop letten of boodschappen biologisch zijn. Het grootste deel van de ondervraagden zegt daar nauwelijks op te letten. Daarnaast is bijna 40 procent van de mensen niet bereid meer te betalen voor biologisch voedsel. 

Ruim 54 procent van de mensen vindt weer wel dat biologische boeren (extra) subsidie moeten krijgen zodat hun producten beter kunnen concurreren.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema een 'gezonde groene leefomgeving'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over een 'gezonde groene leefomgeving'.