Sport

Hockeysters Amsterdam winnen weer en staan gedeeld eerste

14 september 2018, 21.47 uur · Aangepast 15 september 2018, 10.13 uur

Pro Shots / Bart Scheulderman
Pro Shots / Bart Scheulderman

AMSTERDAM - Op de derde speeldag van de hoofdklasse in de vrouwencompetitie van het hockey heeft Amsterdam weer gewonnen. De vrouwen uit de hoofdstad hebben nog geen puntenverlies geleden en staan gelijk met Oranje-Rood.

Amsterdam - Pinoké
Amsterdam zette de goede lijn van vorige week voort. Tegen Pinoké uit Amstelveen won de ploeg met 2-1. Lauren Stam maakte na elf minuten spelen de 1-0 uit een strafcorner. Even later scoorde Fréderique Malefason de gelijkmaker voor Pinoké. Eva de Goede besliste de wedstrijd met een velddoelpunt. 

Groningen - Laren
Laren verloor vorige week van Amsterdam, maar revancheerde zich vrijdag flink. De vrouwen wonnen de uitwedstijd bij Groningen met 8-0. De doelpuntenmakers: Joëlle Ketting, Lieke van Wijk, Maxime Kersholt (2x), Pam van Asperen, Klaartje de Bruijn, Lisanne de Lange en Bente van der Veldt.

Huizen - SCHC
Huizen verloor met grote cijfers van de bezoekers uit Bilthoven: 1-5. Anne van Erp maakte het enige doelpunt aan de zijde van Huizen. Ginella Zerbo (2x), Caia van Maasakker, Delfina Merino en Laurien Leurink waren de doelpuntenmakers aan de kant van SCHC.

Hurley - Den Bosch
De ploeg uit Amstelveen verloor vorige week van Pinoké en ook vrijdag werd er niet gewonnen. Den Bosch ging er met een 0-2 overwinning vandoor. Frédérique Matla maakte het eerste doelpunt en Pien Sanders maakte de 0-2 vanuit een strafcorner.

Oranje-Rood - Bloemendaal
De wedstrijd tegen hoogvlieger Oranje-Rood werd verloren door Bloemendaal. In een doelpuntrijk duel ging de ploeg met 5-2 onderuit. Yibbi Jansen, Valerie Magis, Freeke Moes en Donja Zwinkels waren verantwoordelijk voor de eerste vier doelpunten van de Eindhovenaren. Merel Aarts en Kim van Leeuwen verzachtten de pijn van Bloemendaal enigszinds, voordat Valerie Magis het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte.