FC Volendam speelt gelijk in slaapverwekkend duel

De vijfde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie was er voor FC Volendam eentje om gauw te vergeten. De ploeg pakte een punt tegen TOP Oss in een matige wedstrijd zonder doelpunten.

De stemming voor de wedstrijd was niet geweldig aan de kant van FC Volendam. Slechts één punt werd er gepakt uit de eerste vier wedstrijden en vorige week ging de ploeg met 3-0 hard onderuit tegen Go Ahead Eagles. Misha Salden probeerde het om te draaien door flink wat wisselingen door te voeren.

Het duel begon slaapverwekkend. De sfeer in het Kras Stadion hielp daar niet bij. Zoals vaker dit seizoen was het erg rustig op de tribunes. Pas na een half uur konden de toeschouwers die er wel zaten enige actie zien. Een voorzet op aanvaller Teije ten Den van de Volendammers werd gepromoveerd tot grote kans: zijn kopbal spatte op de kruising uiteen.

Met die kans kwam de wedstrijd tot leven. Na een hoekschop van FC Volendam was Cas Peters gevaarlijk, maar hij mikte net over. Ook Nick Runderkamp en Darryl Bäly rammelden aan de poort van TOP Oss. Op slag van rust raakte ook TOP Oss-invaller Philippe Rommens de lat en miste topscorer Huseyin Dogan een fraaie kans na een voorzet van Bryan Smeets.

Matige tweede helft
De tweede helft was nog beroerder dan de eerste. Lion Kaak had wel iets moois in gedachten. Van 35 meter probeerde hij FC Volendam-keeper Jordi van Stappershoef te verrassen, maar schoot naast. De beide ploegen presteerden onder de maat en de wedstrijd kabbelde voort. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen er nog wel wat kansjes. Van Stappershoef was een paar keer alert op gevaarlijke situaties. Zo stopte hij een inzet van Dogan. Ook pakte hij een stiftje van Smeets. De aanvallers van Het Andere Oranje konden niet veel meer brengen en zo sloten beide ploegen de teleurstellende pot af met 0-0.

Invaller Martijn Kaars gaf de amusementswaarde na de wedstrijd een drie. Dat vond trainer Misha Salden wel erg laag. "De eerste twintig minuten waren niet echt fijn om te bekijken. Het blijft loeren op die tegenstoot." Salden zag dat de creativiteit ontbrak bij zijn ploeg, maar durfde het niet aan er een extra spits bij te zetten: "Het gevaar is dat je 'm tegen krijgt."

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef, Schouten, Tol, Evers, Bäly (Betti/87), Plat, Visser, Runderkamp (Berenstein/90), Doodeman (Kaars/67), Ten Den, Peters

Opstelling TOP Oss: Olij, Asmelash, Pique, Van den Herik, Fleuren, Van der Sluys (Rommens/26), Nieveld, Kaak, Smeets, Oratmangoen (Ladan/69), Dogan (N'Koyi/90)