Gooi

Rechtszaak tegen geterroriseerde eigenaresse ijssalon Gilly Emanuels uitgesteld

14 september 2018, 13.02 uur · Aangepast 14 september 2018, 13.21 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

HILVERSUM - De zitting tegen de 38-jarige Gilly Emanuels is verplaatst naar de meervoudige kamer. Vanwege de 'maatschappelijke impact' die de zaak heeft, gaan er drie rechters naar de zaak kijken.

De eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd op verdenking van mishandeling. Emanuels werd vorige zomer langdurig geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging.

Naast de eigenaresse wordt ook een 18-jarige man vervolgd door het OM. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van belediging. Beide partijen hadden aangifte tegen elkaar gedaan.

Lees ook: Belaagde eigenaresse ijssalon 't Perronnetje vertrekt uit Hilversum: "Je voelt je in de steek gelaten"

Vorig jaar augustus dook er een video op waarin te zien is hoe de onderneemster werd belaagd en uitgescholden door een groep jongeren. In deze video is te zien dat zij zelf ook een slaande beweging maakt met een stok, terwijl ze onder meer de verwensingen 'kankeraap' en 'kankernegerin' naar haar hoofd geslingerd kreeg. Eerder was er al een ruit van haar zaak ingegooid, was een Surinaamse vlag met poep besmeurd en een mandarijn tegen haar hoofd gegooid.

Lees ook: Opnieuw steun voor geterroriseerde eigenaresse ijssalon

Er zou volgende week vrijdag voorafgaand aan de rechtszaak een solidariteitsmars gehouden worden. Het is nog onduidelijk of dit doorgaat.