Sport

AZ - Feyenoord gaat zondag 'gewoon' door

14 september 2018, 15.30 uur · Aangepast 14 september 2018, 16.00 uur

Pro Shots/Toon Dompeling
Pro Shots/Toon Dompeling

ALKMAAR - Net als alle andere wedstrijden in de eredivisie gaat AZ - Feyenoord komende zondag 'gewoon' door. Dat meldt de Alkmaarse club vrijdagmiddag op Twitter.

Het doorgaan van het duel was in gevaar door de aangekondigde staking van de politiebonden, die betere cao-voorwaarden wilden. Om die reden zouden de agenten alleen nog op spoedmeldingen af rijden. Voetbalwedstrijden vallen daar niet onder.

Vrijdagmiddag werd duidelijk dat de politiebonden en de overheid tóch een akkoord hadden bereikt over een nieuwe politie-cao. Daardoor zijn de aangekondigde acties van de politie van de baan.

Kort geding
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid spande een kort geding aan tegen de acties, omdat naar zijn oordeel de openbare veiligheid onvoldoende gewaarborgd was. Die rechtszaak ging uiteindelijk ook niet door.

Het duel tussen de nummers vier en drie van de eredivisie wordt zondagmiddag gespeeld. Het aanvangstijdstip is 12.15 uur. De wedstrijd is live te volgen bij op de app, de site, de radio en het Facebook-account van NH.