Ga naar Content
Amsterdam

Kajak van vermiste Arjen Kamphuis gevonden

13 september 2018, 13.54 uur · Aangepast 15 september 2018, 07.47 uur
Door: · Foto: @ncilla

De politie in Noorwegen heeft de kajak van de vermiste Amsterdammer Arjen Kamphuis gevonden. De kano is gevonden in de omgeving waar eerder andere spullen van hem zijn gevonden.

Welke dat zijn wil de politie nog niet zeggen. Volgens het Noorse tv-station TV2 zouden er identiteitspapieren van Kamphuis bij zitten.

Lees ook: "Ook identiteitsbewijs van Arjen Kamphuis gevonden"

De kano is volgens de politie gevonden tijdens een zoektocht die volgde op de vondst van die spullen. Een visser vond die, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

Donkere tassen
Er was al gezegd dat Kamphuis in Nederland een opvouwbare kajak had gekocht voor zijn vakantie om bij de fjorden van Noorwegen te gaan kajakken. De politie denkt dat Kamphuis de kajak misschien heeft meegenomen in een donkere tas. Toen hij uitcheckte uit het hotel in Bodø op 20 augustus, was hij in het bezit van twee donkere tassen, stelt de politie. Het gewicht van de opvouwbare kajak is 15 kilo.

Lees ook: Spullen verdwenen Arjen Kamphuis gevonden in Noorwegen

De familie van Kamphuis had donderdagochtend nog niet gehoord wat voor spullen waren gevonden, maar zei blij te zijn dat er uitgebreid naar Kamphuis wordt gezocht. "Ze zijn nu in een groter gebied aan het zoeken. Er zijn ook drie verschillende diensten bezig met de zaak. We zijn er blij mee en hebben het gevoel dat er hard aan wordt gewerkt om hem te vinden", aldus een woordvoerster van de familie. "Er zijn op dit moment een hoop open vragen, we houden ook daarom ook zeker goede hoop."

Zoektocht
Sinds zondag zijn ook twee Nederlandse agenten in Bodø om te helpen bij het onderzoek. De vermiste cybersecurityspecialist woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland.