Ga naar Content

Fotograaf brengt ode aan de Santpoortse ambachtsman

Het een mooi gezicht, al die portretten van Santpoortse ambachtslieden in de dorpskerk van Santpoort. Fotograaf John Oosterhuis brengt met de expositie een ode aan de vakmensen uit het dorp.

Van de plaatseijke molenaar tot de slager en van de viszaak tot de autogarage. Oosterhuis heeft ze allemaal geportretteerd.

Hij raakte onder de indruk van de gepassioneerde manier waarop ze hun beroep uitoefenen. "Ze doen het allemaal met bezieling, dat is mooi om te zien", zegt Oosterhuis tegen NH Nieuws.

De fotograaf zou het wel van de daken willen schreeuwen. Jonge mensen die nog hun hele beroepsleven voor zich hebben, moeten niet per se willen kiezen voor een 'witteboorden-baan.'

Excursie
"Het is zo mooi om iets te maken met je handen! Daarom heb ik ook de basisscholen aangeschreven om hier in de Dorpskerk op excursie te komen. Ik heb nog geen reactie gehad, maar wie weet komt dat nog. Ik hoop het wel."

De geportretteerde vakmensen uit het dorp zijn enthousiast over de tentoonstelling. Volgens José Huijbens van het glas-in-loodbedrijf Lichtspel geeft de expositie de ziel van Santpoort weer. "Ik vind dit echt bij ons dorp horen. Mooi dat alle Santpoortse vaklieden daar hangen."

Foto: