Noordkop & Texel

Loodzwaar weekend op komst voor inwoners Anna Paulowna

7 september 2018, 06.00 uur · Aangepast 7 september 2018, 09.00 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Anna Paulowna heeft een loodzwaar weekend voor de boeg. Vandaag en morgen vinden de crematies en begrafenis plaats van de drie jonge slachtoffers (15 en 16 jaar) van het dodelijke ongeluk van vorige week.

De familie heeft media verzocht zo terughoudend mogelijk te zijn.

Ondertussen wordt de bloemenzee bij de plek van het ongeluk steeds groter. Elke dag komen mensen bloemen brengen of een kaarsje branden. Vanwege de enorme aanloop zijn er bankjes neergezet. De steun van de dorpsgenoten is immens: zondag kwamen er tal van mensen af op een spontaan georganiseerde stille tocht en veel inwoners hebben gehoor gegeven aan de oproep om deze week de vlag halfstok te hangen.

Lees ook: Bankjes geplaatst bij herdenkingsplek ongeluk Anna Paulowna

De vrienden en nabestaanden van de slachtoffers pleiten daarnaast voor een vast bermmonument voor de omgekomen tieners. De gemeente heeft in het Noordhollands Dagblad gezegd hier open voor te staan.

Lees ook: Verdachte (20) ongeval Anna Paulowna blijft langer in voorarrest

Verdachte Siem B. (20) zit nog altijd vast en mocht tot gisteren alleen contact hebben met zijn advocaat.

Enorme verslagenheid
Bij de vriendengroep van de omgekomen tieners is de verslagenheid groot. Een vriendin van een van de slachtoffers stond een dag na het ongeluk in tranen bij de plek waar vannacht het fatale ongeluk gebeurde.

In gesprek met NH Nieuws vertelde ze dat ze de avond ervoor nog met de slachtoffers had doorgebracht.  "Ik had ook in die auto kunnen zitten. Mijn vader belde mij gisteren om 21.00 uur dat ik naar huis moest komen en ben toen weggegaan. Gelukkig heb ik ze nog een afscheidsknuffel gegeven."

Tekst loopt door onder de video.

Opvanglocatie 
Na het ongeluk wordt er in het dorp in de Sporthal van uitbater Pieter Boontjes een opvanglocatie geopend. "Iedereen was in shock", vertelde hij aan NH Nieuws. "Het heeft op iedereen een enorme impact, want de jongens zaten ook in het verenigingsleven, denk ik zo."

Whatsapp