Ga naar Content
Sport

Frenkie de Jong maakt indruk op de bondscoach

5 september 2018, 17.04 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

Bondscoach Ronald Koeman is blij met debutant Frenkie de Jong. Het 21-jarige talent van Ajax heeft op de training laten zien het niveau goed aan te kunnen.

"Frenkie is een geweldige voetballer met een groot inzicht", zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan het oefenduel met Peru. "Die indruk kreeg ik bij Ajax al van hem en nu ook hier bij het Nederlands elftal, wat toch weer een hoger niveau is. Hij houdt zich heel goed staande. Zijn ontwikkeling gaat heel hard."

Middenvelder
Vorig seizoen speelde De Jong vaak als verdediger, maar nu is hij een vaste waarde als middenvelder van Ajax. "Hij kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Daar gebruik ik hem ook voor, niet als verdediger", is Koeman duidelijk.

Debuut?
De bondscoach wilde nog niet kwijt of De Jong ook zijn debuut gaat maken. "Dat kan. Het gaat ook om de toekomst, we zijn gezegend met zulke talenten."

Donderdagavond begint Nederland - Peru om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. Zondag speelt Oranje in en tegen Frankrijk voor de Nations League.