Ga naar Content
Sport

Oud AZ-doelman Coutinho hangt handschoenen aan de wilgen

2 september 2018, 12.03 uur · Aangepast 3 september 2018, 11.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

Gino Coutinho zet per direct een punt achter zijn profcarrière. De oud-doelman van AZ heeft zijn contract bij NEC ingeleverd.

"Dit is het moeilijkste besluit uit mijn carriere geweest, die nu eindigt op een manier zoals ik liever niet zou willen", zegt de 36-jarige doelman op de website van NEC. "De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de gedachte om te stoppen met betaald voetbal al wat langer speelde, maar na de fijne en goede gesprekken die ik deze zomer heb gevoerd met NEC waren alle twijfels weg en ging ik vol enthousiasme deze uitdaging aan."

Reserve bij AZ
Coutinho begon in 2000 als reservekeeper bij PSV. Hij belandde via FC Den Bosch, NAC Breda, Vitesse, ADO Den Haag, Excelsior in 2015 bij AZ. In Alkmaar speelde hij in zijn eerste seizoen elf wedstrijden, maar belandde vervolgens op de bank.

Nieuw avontuur snel ten einde
Deze zomer tekende Coutinho een tweejarig contract bij NEC en bemachtigde meteen een basisplek. De doelman speelde de eerste twee duels voor de Nijmegenaren, maar ziet toch een reden om te stoppen. "Ik kan en wil alleen voor NEC spelen als ik 100% ben en alles kan geven, want dat verdienen de mensen op kantoor, de supporters, de staf en ook mijn teamgenoten. Ik heb me hier heel goed op mijn plaats gevoeld en wil iedereen bedanken voor de wijze waarop ik opgevangen ben en de wijze waarop de club met mijn situatie is omgegaan."