Ga naar Content
Amsterdam

Amsterdamse techexpert (47) vermist in Noorwegen

1 september 2018, 09.35 uur · Aangepast 1 september 2018, 10.02 uur
Door: · Foto: @ncilla

De 47-jarige Amsterdammer Arjen Kamphuis is sinds 20 augustus vermist in Noorwegen. Hij werd voor het laatst gezien in de plaats Bodø. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de vermissing.

De Amsterdammer is een zogenoemde infosecurity specialist. Hij was regelmatig te horen op BNR als het gaat om onder meer hacken, informatiebeveiliging en inlichtingendiensten.

Volgens een vriendin van Kamphuis was hij twee weken op vakantie in Noorwegen. "Hij zou op 22 augustus terugkomen naar Nederland, had een ticket terug voor die dag teruggeboekt. Maar inmiddels heeft hij diverse werk- en privéafspraken gemist."

Hiken
Volgens haar is bekend dat Kamphuis op de dag van zijn vermissing heeft uitgecheckt uit een hotel in Bodø, een plaatsje in het noorden van het land. "Verder zijn er alleen vermoedens over wat er gebeurd is", zegt de vriendin.

"We vermoeden dat hij daar in de regio is gaan hiken. Het is een bekende hikingspot, met heel ruig terrein. In het verleden heeft hij daar ook veel gewandeld."