Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Veel rook bij brand in seniorencomplex Wormerveer, pand ontruimd

1 september 2018, 11.30 uur · Aangepast 1 september 2018, 13.02 uur · Foto: Inter Visual Studio.

In seniorencomplex de Amandelbloesem aan de Vinkenstraat in Wormerveer heeft vannacht brand gewoed. De brand brak rond middernacht uit en was vrij snel geblust, maar vanwege de forse rookontwikkeling moesten ongeveer tachtig bewoners hun appartement uit.

Rond 2.00 gaf de brandweer het pand weer vrij en konden de bewoners terug naar appartement. De brand heeft in de bijkeuken in de laagbouw van het complex gewoed. Volgens het bestuur was de oorzaak van de brand waarschijnlijk kortsluiting in de vriezer.

In de laagbouw van het complex wonen ongeveer tachtig mensen, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten. Omdat de rook nauwelijks is doorgedrongen tot de woontoren ernaast, is dat gedeelte van het complex niet ontruimd. 

De brandweer, die met zo'n tien brandweerwagens was uitgerukt, besloot bij aankomst de laagbouw vanwege de forse rookontwikkeling onmiddellijk te ontruimen. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in de Molukse kerk, verderop in de straat. 

De geëvacueerde bewoners werden begeleid door medewerkers van de ambulancedienst, die ook hun gezondheid in de gaten hielden. "Want ze worden midden in de nacht uit hun slaap gehaald", aldus de woordvoerder. 

Bewoner onwel
Of er gewonden zijn gevallen, is nog niet bekend. Wel is één bewoner onwel geworden en door medisch personeel opgevangen. Of dat een direct verband met de brand of de rookontwikkeling had, kan de woordvoerder nog niet zeggen.