Ga naar Content
Amsterdam

Slachtoffers steekpartij station Amsterdam Centraal zwaargewond

31 augustus 2018, 16.33 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

De twee mensen die vandaag zijn neergestoken op station Amsterdam Centraal zijn zwaargewond geraakt. De politie kan echter nog niet zeggen waar ze geraakt zijn en of de verwondingen levensbedreigend zijn. Eerder werd gemeld dat de verwondingen leken mee te vallen.

Na het steken liep de dader weg met het mes in zijn hand. Agenten hebben hem neergeschoten. Hij is afgevoerd naar een ziekenhuis en aangehouden. Het motief is nog niet bekend.
 
Verdachte rugzak 
De politie heeft vlak na het neerschieten van de verdachte van de steekpartij de rugzak onderzocht die deze man bij zich had. Volgens een woordvoerder van de politie is uit dat onderzoek gebleken dat de verdachte geen verdachte spullen in de tas had zitten.
 
 
Het onderzoek naar de rugzak was voor de politie reden een aanzienlijk deel van het station af te zetten. Gevraagd naar de toedracht, stelt de woordvoerder dat de politie vooralsnog alle scenario's openhoudt in afwachting van verder onderzoek. Ook een mogelijk terroristisch motief wordt bij dat onderzoek betrokken.
 
Volgens de woordvoerder liep de man in de westbuis van het CS. "Er is op enig moment tumult ontstaan. Daarbij heeft deze man twee mensen gestoken. Vervolgens liep hij weg, met het mes in zijn hand. De politiemensen hebben hem daarop neergeschoten."
 
De verdachte is gewond geraakt, afgevoerd naar een ziekenhuis en aangehouden. Ook de slachtoffers van het steekincident worden in een ziekenhuis behandeld. Hun verwondingen lijken mee te vallen.
 
De rijksrecherche onderzoek, zoals gebruikelijk, het schieten door de politie.