Zaanstreek-Waterland

NL
V

Schoenen gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Astrid uit Koog aan de Zaan

27 augustus 2018, 11.34 uur · Aangepast 27 augustus 2018, 14.41 uur · Foto: NH Nieuws

Tijdens de zoektocht naar de vermiste Astrid Rousse (53) zijn gistermiddag schoenen gevonden. Dat bevestigt de politie. Het is nog niet duidelijk of ze van haar zijn.

Roberto Guagliardo, de 24-jarige zoon van Astrid: "Ze dreven in de sloot naast het Kooger Park, twee straten van waar ze woont."

Hij startte gister een zoektocht naar zijn moeder, die verdween in de nacht van 16 op 17 augustus. Om twaalf uur verzamelden zo'n zestig mensen op de parkeerplaats Schansend, naast het Zaans Museum. Er waren ook zoekhonden aanwezig.

Volgens Roberto heeft zijn moeder 'ontiegelijk veel schoenen' en is het daarom onduidelijk of het gevonden paar van haar is. 

Lees ook: Zoekactie met zoon gestart naar vermiste Astrid uit Koog aan de Zaan

Eerder verspreidde Roberto al een bericht over de zoektocht. Daarin zei hij dat er 'wordt gevreesd voor het ergste'. Astrid ging vorige week weg van huis zonder spullen. Haar familie en vrienden weten niet waar ze zou kunnen zijn. Zoon Roberto heeft zelf ook al op allerlei plekken gezocht, maar de zoektocht leverde niks op. 

Lees ook: Astrid (53) uit Koog aan de Zaan vermist 

Voordat Astrid wegging, heeft ze naar een paar mensen nog berichten gestuurd. "Daaruit kunnen we afleiden dat het verkeerde boel is."