Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Amsterdammer aangehouden in Purmerend voor zomaar slaan vrouw

26 augustus 2018, 14.32 uur · Aangepast 26 augustus 2018, 14.57 uur · Foto: Politie

De politie heeft vannacht een 44-jarige Amsterdammer aangehouden in Purmerend. Hij zou een 23-jarige vrouw uit Groningen uit het niets in haar gezicht hebben geslagen.

Het slachtoffer liep rond 02:30 uur met een vriendin over de Plantsoengracht toen ze ineens door de Amsterdammer werd geslagen. De man liep ondertussen samen met een andere man in de richting van het Looijersplein.

Toen de politie aankwam en het tweetal vroeg om te stoppen, deed één van hen dat. Deze man zei niets te hebben gezien. Korte tijd later kwam de andere man, de Amsterdammer, teruggelopen en liepen de gemoederen hoog op. 

Politiehond
Uiteindelijk besloot de politie de man aan te houden, maar weigerde hij mee te werken en probeerde hij een agent vast te pakken. Omdat hij zich bleef zich verzetten, werd de hondengeleider met zijn diensthond ingezet.

Die beet de man in zijn been en op dat moment stopte hij met tegenstribbelen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer deed na haar ziekenhuisbezoek aangifte tegen de man.