Amsterdam

Muurschildering Anne Frank na twee dagen ondergeklad

25 augustus 2018, 15.03 uur · Foto: AT5

Whatsapp

(AT5) De kleurrijke muurschildering van Anne Frank die twee dagen geleden op een braakliggend terrein van de HvA aan de Wibautstraat in Amsterdam verscheen, is beklad. Het kunstwerk is bespoten met een ander graffitiwerk.

Op foto's is duidelijk te zien dat er dikke graffitiletters over de beeltenis van Anne Frank zijn geplaatst. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Vermoedelijk is het in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd.

Lees ook: Grote Anne siert Amsterdamse Wibautstraat

Het schilderij was van de Duitser Philipp Scharbert, in de stijl van popartschilder Roy Lichtenstein. Scharbert was al langere tijd op zoek naar een plek voor zijn kunst toen hij dit gemaal op de hoek van de Wibautstraat en de Mauritskade zag. Saai en grijs, perfect voor een mooi schilderij. 

Niet de eerste keer

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het kunstwerk tot het einde van dit jaar te zien zou zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat een kunstwerk rondom het beroemde Joodse meisje vernield wordt. In 2017 werd een muurschildering in Amsterdam-Noord ook ondergeklad.

Whatsapp