Jong AZ komt tekort tegen Cambuur

24 augustus 2018, 21.55 uur · Aangepast 25 augustus 2018, 10.19 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks

In de tweede speelronde is Jong AZ onderuit gegaan bij SC Cambuur. De jonge Alkmaarders mochten heel even hopen op het eerste punt, maar invaller Karim Rossi besloot anders: 2-1.

Jong AZ startte prima, maar creëerde niet veel kansen. Na een klein half uur scoorde Cambuur fraai. Na een snelle combinatie gaf voormalig FC Volendam-aanvaller Kevin van Kippersluis voor op Justin Mathieu, die simpel kon afmaken.

Twee goals binnen twee minuten
De wedstrijd kabbelde voort na rust. Trainer Koen Stam liet Jong AZ aanvallender voetballen door Kai Koreniuk in te brengen. Het hielp zowaar: Jong AZ kreeg een penalty voor een licht vergrijp na een vrije trap. Ferdy Druijf scoorde vanaf elf meter: 1-1. Binnen een minuut stonden de Noord-Hollanders echter weer op achterstand. Rossi stond nog geen minuut in het veld toen hij de 2-1 aantekende.

Na twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie is Jong AZ samen met onder andere Telstar en FC Volendam nog zonder punten.

Opstelling Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Mathieu (Calor/89), Schindler, Schils, Maulun (Ciganiks/68), Conraad (Rossi/74), Van Kippersluis

Opstelling Jong AZ: Schendelaar, Church, Weigelt, Kramer, Savasatano (Duin/82), Reijnders, Dekker (Kaandorp/60), Hoedemakers (Koreniuk/65), Druyf, Jacobs, Goudmijn