Ga naar Content

Festivals nemen maatregelen vanwege hevige regenval

De zomer is de komende dagen ver te zoeken. Festivals nemen vanwege de verwachte regen maatregelen zodat bezoekers dit weekend toch kunnen genieten van mooie feestjes.

Zo waarschuwt het Outdoor Stereo Festival in Hoorn bezoekers via de website om gepaste kleding aan te trekken. Ben je vergeten een regenjas in te pakken? Geen ramp, op het festival worden poncho's uitgedeeld. "Ook zullen er extra overkappingen worden geplaatst waar men kan schuilen tegen de regen", aldus de organisatie op haar website. 

Lees ook: Kwik zakt aankomende week 'voor het eerst' onder 20 graden

Ook in Vijfhuizen worden bezoekers van de 25ste editie van Mysteryland erop gewezen dat het zaterdag nat wordt. Ze krijgen de tips om zich warm te kleden en regenkleding en een kleine paraplu (met botte punt!) mee te nemen en laarzen of ander waterdicht schoeisel te dragen.

Lees ook: Onweer, harde wind, regen en hagelbuien komen eraan

De organisatie heeft daarnaast extra overkappingen geplaatst, houten vloeren neergelegd en "heel veel" poncho's ingeslagen. Mysteryland begint vandaag en gaat door tot en met zondag. Voor die laatste dag zijn de vooruitzichten weer een stuk positiever. 

Lees ook: Texel Fly-in afgelast door verwachte onweers- en regenbuien

Foto: Shutterstock