Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Fotograaf Jos Breg verward met moordverdachte: "Deze studio heeft er niets mee te maken"

24 augustus 2018, 10.17 uur · Aangepast 24 augustus 2018, 13.28 uur
Door: · Foto: ANP/Rob Engelaar & Fotostudio Jos Breg

De website van de Purmerendse fotograaf en beeldend kunstenaar Jos Breg wordt 'overladen met bezoekers' die naar informatie over de voortvluchtige Jos Brech zoeken. Die laatste wordt gezocht naar aanleiding van de moord op Nicky Verstappen.

Dat meldt de Purmerendse fotograaf op zijn website. Voordat bezoekers op de homepage van de website van de fotograaf terechtkomen, krijgen ze een melding voorgeschoteld waarin hij duidelijk maakt niets met de gezochte verdachte te maken te hebben. 

Lees ook: 'Amsterdamse agenten verwarren Belgische toerist met Jos Brech'

"Dit is de website van Fotostudio Jos Breg. Momenteel wordt onze fotostudio overladen met bezoekers die op 'Jos Breg' zoeken", schrijft Jos Breg. "Dit naar aanleiding van de moord op Nicky Verstappen. De naam van de dader is Jos Brech (met CH dus), en deze fotostudio heeft hier niets mee te maken." 

Al snel nadat de Limburgse politie de naam Jos Brech had prijsgegeven, merkte de Purmerendse fotograaf dat de belangstelling voor zijn persoon flink toenam. Ongeveer anderhalf uur na aanvang van de persconferentie schreef hij al een eerste verklaring op Facebook

"Hierbij wil ik meedelen dat ik niet degene ben die gezocht wordt in de persconferentie", schreef hij. "Mijn naam schrijf je met BREG, en degene die gezocht wordt schrijf je met Brech, met CH dus."

'Niet uit die plaats' 
Hoewel je de namen van de verdachte en de fotograaf exact hetzelfde klinken, zijn er volgens de Purmerender voldoende aanwijzingen dat hij er niets mee te maken heeft. "Ik kom niet uit die plaats", verwijst hij naar Simpelveld, waar de gezochte Jos Brech vandaan komt. "En als je foto's van degene bekijkt die ze zoeken, is het duidelijk." 

Lees ook: Doorbraak zaak Nicky Verstappen geeft hoop voor Hilversumse cold case 

In een reactie onder zijn oorspronkelijke post meldt Breg dat de enorme belangstelling voor zijn naam er toe heeft geleid dat zijn website overbelast raakte en daardoor enige tijd uit de lucht is geweest.

Als we Jos Breg bellen voor een toelichting op de overlast die hij ervaart, maakt hij onmiddellijk duidelijk niet open te staan voor commentaar.