Ga naar Content
Amsterdam

Uitmarkt trapt af: nieuwe culturele seizoen van start

24 augustus 2018, 07.10 uur
Door: · Foto: ANP

Het nieuwe culturele seizoen begint vrijdag officieel met de 41e editie van de Uitmarkt in Amsterdam. Het evenement, waarbij het publiek een preview krijgt van wat er het komend jaar op cultureel vlak te doen is, vindt ook dit keer weer plaats rondom het Oosterdok en op het Marineterrein.

Tijdens het openingsprogramma van vanavond, waarvan de presentatie in handen is van Eric Corton, zijn optredens te zien van onder meer het moderne ballet van Introdans, Broederliefde, Guus Meeuwis, Van der Laan & Woe en als afsluiting een concert van Diggy Dex.

Ellen ten Damme
Verder zijn er tijdens het weekend voorproefjes te zien van Het Nationale Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam, treedt Ellen ten Damme zaterdag op met haar programma 'Je veux l'amour, (verdomme)', een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw en kunnen kinderen terecht op de Uitmarkt Junior. Ook geven musea een inkijkje in hun nieuwe programmering en kunnen liefhebbers van literatuur zich laten informeren op de boekenmarkt.

Lees ook: Volg de Uitmarkt komend weekend bij NH Nieuws

Op zondag ontwaakt het publiek met een klassiek concert van de Nationale Opera & Ballet en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zoals gebruikelijk sluiten Frits Sissing en Romy Monteiro de Uitmarkt af met de Musical Sing-a-Long.

Volg de Uitmarkt

Online
Via Instagram Stories doen wij dagelijks verslag van alle culturele activiteiten op @NHNieuws en @AT5.nl. Natuurlijk volg je ook de livestream op onze website en app. 

TV
Op zaterdag en zondag volg je de Uitmarkt live tussen 14.00 uur en 16.00 uur. 's Avonds is er een compilatie te zien met de hoogtepunten van die dag.

Radio
NH Radio zendt het hele weekend uit vanaf de Uitmarkt van 12.00 uur tot 18.00 uur. Luister op zaterdag naar Eddy Keur of op zondag naar Ricky Koole.

Langskomen?
Dit jaar hebben we een eigen studioruimte op het Marineterrein waar diverse bekende artiesten aanschuiven voor een interview. Kom ook een kijkje nemen achter de schermen! Je vindt ons in de buurt van de loopbrug op het Marineterrein, tegenover Nemo (stand nummer 106). Neem vooral je favoriete lp mee, want 's middags is het tijd voor de Vinyl Vrijplaats! Je bent van harte welkom!

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.