Ga naar Content
Amsterdam

VIDEO: Verzorger herdenkt overleden leeuw: "Heel wat reigers uit de lucht geplukt"

23 augustus 2018, 20.47 uur · Aangepast 24 augustus 2018, 11.04 uur
Door: · Foto: AT5

(AT5) In de Amsterdamse dierentuin Artis werd vandaag gerouwd om Caesar. De 20-jarige leeuw overleed vanochtend. "Mensen kwamen vanuit heel Europa hier naartoe om hem te bewonderen", zegt zijn verzorger.

Volgens verzorger Sil Verhagen was Caesar een opvallende verschijning met grote, donkere manen. "Zo zag je ze niet heel vaak." De laatste tijd ging het niet zo goed met de iconische leeuw die al negentien jaar in Artis woonde. "Gister ging het wat sneller achteruit. Vanmorgen besloten we om hem in te laten slapen."

Verhagen heeft bijzondere herinneringen aan Caesar. "Nou, dat hij heel wat reigers uit de lucht heeft geplukt", zegt de verzorger. "De vrouwtjes vangen ze en hij rent er dan op af en neemt ze over. Dat laat toch wel zien dat het echt een dominant mannetje was."

Opgezet en tentoongesteld
Caesar laat twee dochters achter, die vorig jaar ook al hun moeder Ti-cuna verloren. Zij zijn nu wees, maar zullen in tegenstelling tot de medewerkers en bezoekers van Artis niet heel lang rouwen. "Zulke dingen vergeten zij gewoon veel sneller", legt Verhagen uit.

Caesar zal worden opgezet en tentoongesteld in het Groote Museum, dat te vinden is op het terrein van Artis. Door zijn dood is er geen mannetjesleeuw meer in de dierentuin, maar er wordt al over een nieuwe gesproken.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.