Amsterdam

Man (32) overleden bij arrestatie na neersteken vrouw in Amsterdam

22 augustus 2018, 21.47 uur · Aangepast 22 augustus 2018, 22.41 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Whatsapp

(AT5) De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van een 32-jarige Amsterdammer. Hij overleed na zijn aanhouding in de Van Ostadestraat in het stadsdeel De Pijp.

Rond 14.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Van Ostadestraat. Getuigen vertelden dat een 18-jarige vrouw kort voor de vechtpartij in haar rug was gestoken. Ze kwam er met lichte verwondingen vanaf. 

Een 41-jarige man besloot de belager van het slachtoffer op te zoeken. Hij sloeg de man vervolgens met een hard voorwerp op zijn hoofd, zo melden omstanders, en werd daarom opgepakt door de politie.

Hartslag viel weg
De belager van de vrouw werd ook gearresteerd, maar daar verzette hij zich hevig tegen. Op een gegeven moment viel de hartslag van de man weg. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Om de doodsoorzaak van de 32-jarige Amsterdammer vast te stellen, is er een onderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt door de Rijksrecherche uitgevoerd, om de objectiviteit ervan te waarborgen. 

Man overleden na aanhouding in Amsterdam - NH Nieuws

Whatsapp