Ga naar Content

Blessure Rody de Boer ernstiger dan gedacht, Van den Brom ziet komst Piet Velthuizen wel zitten

Piet Velthuizen blijft waarschijnlijk actief in Alkmaar. De 31-jarige goalie trainde afgelopen week mee met AZ en heeft een positieve indruk achter gelaten. Daarnaast blijkt de blessure van reservekeeper Rody de Boer langer te duren dan gedacht. John van den Brom: "Er is ruimte voor een ervaren keeper en dat zou zo maar Piet kunnen zijn."

Rody de Boer liep vorige week een schouderblessure op en in eerste instantie werd verwacht dat hij met zes tot acht weken weer fit zou zijn. Nu zijn de voorspellingen dat het vier tot zes maanden gaat duren. "Ik denk dat het goed is dat er iemand bij komt. Ook omdat Jong AZ een keeper moet hebben", vertelt John van den Brom woensdag na de training.

Lees ook: Rody de Boer zes tot acht weken uitgeschakeld

"Ik ken Piet al heel lang, je ziet dat hij nog niet topfit is. Dat kan ook nog niet, omdat hij niet elke dag heeft getraind. We denken dat hij een goede stand-in voor Marco Bizot kan zijn."

AZ speelt zondag tegen Vitesse om 16.45 uur. Dit duel is live te volgen op onze site en apps, en via onze Facebookpagina.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe