Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Steeds meer kinderen 'aan de riem'. Wat vind jij daar van?

22 augustus 2018, 11.44 uur · Aangepast 22 augustus 2018, 15.39 uur
Door: · Foto: Shutterstock

In dierentuinen, attractieparken en ook straat zie je het steeds vaker: Ouders die hun kind via een soort riem bij zich in de buurt houden.

Geen uitzondering meer
Een paar jaar geleden was een kind aan een tuigje of een riem nog een uitzondering. Maar dat is veranderd, merken ze bijvoorbeeld in De Apenheul. Op drukke dagen lopen er meerdere ouders met zo’n tuigje, dat moet voorkomen dat jonge kinderen weglopen.

Bestseller
Kidsplaza uit Raalte verkoopt ze en spreekt in het Algemeen Dagblad van een 'bestseller'. "Het wordt steeds meer geaccepteerd. We verkopen ook leuke exemplaren met knuffels er op, zodat je niet zo goed ziet dat kinderen een tuigje dragen. Dat is vooral om vervelende opmerkingen van omstanders te voorkomen”, zegt Linda Besten van de kinderzaak. "Want er zit toch een soort taboe op, bij sommigen."

Honderden per maand
De website Kindertuigjes.nl verkoopt elke maand 600 a 700 exemplaren. "Vooral aan mensen die pretparken bezoeken of naar drukke toeristische plaatsen gaan", zegt Dave de la Roij van de webshop. "Maar ik merk dat het gebruik van zo'n tuigje ook in steden meer geaccepteerd wordt. Meer dan in dorpen. In kleine plaatsen zien ze het tuigje als iets voor een hond."

Wat vind jij?
Kinderen aan een tuigje, wat vind jij daar van? Kom jij wel eens op plekken waar je zou willen dat ouders hun loslopende kinderen 'aanlijnen'? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].