Ga naar Content

Jong AZ begint met een nederlaag: "Dit had niet gehoeven"

Jong AZ heeft maandagavond het eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie met 2-3 verloren van Almere City, dat vrijwel de hele tweede helft met tien man speelde. Trainer Koen Stam was na afloop teleurgesteld over het resultaat. "Ik denk dat we deze wedstrijd niet hadden hoeven verliezen, daar zijn we heel teleurgesteld over."

Hoewel de Jong Alkmaarders goed aan de wedstrijd begonnen keken de mannen van Koen Stam en Michel Vonk na 28 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Al na twaalf minuten kopte Niek Vossebelt uit een hoekschop de 0-1 binnen. Zes minuten later was het opnieuw een standaardsituatie waaruit Almere de voorsprong kon vergroten. Uit een vrije trap van Youri Loen kopte Tim Receveur de bal achter keeper Mees Bakker en Stijn Meijer maakte er met een schot ook nog 0-3 van.

"De eerste tien minuten beginnen we goed. We kregen nog een goede kans met Jelle Duin. Daarna krijgen we twee goals tegen uit een spelhervatting en dan maak je het jezelf heel moeilijk."

Sterke tweede helft
Toch kwam Jong AZ knap terug in de tweede helft en had er met een gemiste penalty misschien nog wel meer ingezeten. Moustapha Seck maakte een overtreding op Kai Korniuk, die hem rood en een retourtje kleedkamer opleverde. Jelle Duin schoot de gegeven penalty echter ruim over.

"We hebben de kansen gehad"
"Als je die penalty maakt dan denk ik dat we een nog grotere kans maken om de wedstrijd naar je toe te trekken. De twee doelpunten daarna zijn helaas niet voldoende. Ik denk dat we de kansen hebben gehad maar helaas mocht het niet zo zijn vanavond."

De twee doelpunten van Jong AZ kwamen van Tijjani Reijnders met een afstandsschot en een kopbal van Ferdy Druijff in de extra tijd.

Foto: