Noordkop & Texel

Speciaal ontworpen vlag voor kermis Warmenhuizen gejat: "Beetje kinderachtig"

18 augustus 2018, 12.46 uur · Aangepast 18 augustus 2018, 13.02 uur

Frank van Enter
Frank van Enter

WARMENHUIZEN - Terwijl de Warmentuuters zich opmaken voor de jaarlijkse kermis, zit restauranteigenaar Frank van Enter bij de pakken neer. Hij had zijn terras klaargemaakt voor het festijn. Een partytent, buitenbarren en twee speciaal ontworpen vlaggen werden hiervoor van stal gehaald. Een van de twee vlaggen blijkt nu gestolen. "Ik hoop dat 'ie terugkomt voor de kermis."

De vlaggen zijn speciaal gemaakt voor de kermis van dit jaar en zouden het gehele evenement de gevel van restaurant D'Moriaan sieren. Donderdag werden ze opgehangen, ruim op tijd voor de kermis die morgen begint. Gisteren kwam Van Enter erachter dat één van de twee vlaggen gestolen is.

Lees ook: Warmenhuizen weer in de ban van kermishits: ''Geef ons bier, hé barman"

"Ik vind het een beetje kinderachtig", vertelt de restauranthouder aan NH Nieuws. "Ik ga er maar vanuit dat het een kwajongensstreek is." Voor het collector's item hoeft de dief het niet te doen, volgens Van Enter. Het restaurant deelt tijdens de kermis namelijk speciale petjes uit. 

'Blaadje bier'
De vlag is tot nu toe nog niet teruggevonden. De persoon met de gouden tip, de eerlijke vinder óf de dief met spijt krijgen als beloning 'een blaadje bier'. "Ik hoop dat 'ie terugkomt", vertelt de ondernemer, zodat hij met alle andere Warmentuuters kan uitkijken naar een geslaagde kermis.