Ga naar Content
Haarlem

Niet op de foto tijdens Haarlem Culinair? "Plak een rode stip op je voorhoofd"

16 augustus 2018, 16.08 uur
Door: · Foto: Haarlem Culinair

Wie niet herkenbaar in beeld wil tijdens een evenement van Haarlem Culinair, wordt gevraagd om een rode stip op te halen bij de organisatie en op het voorhoofd te plakken. "Het mag ook een lippenstift-stip zijn."

"Vroeger kon je gewoon foto's publiceren", legt de organisator uit. "Maar nu ben je nog vijf weken bezig als je iedereen moet navragen of een foto of video op de website mag worden gezet."

Vandaar dat de rode stip is geïntroduceerd. Tijdens het vaste evenement van Haarlem Culinair, begin augustus, ging de regel voor het eerst in. "Drie van de 70.000 bezoekers hebben er gebruik van gemaakt."

Blurren
Zodra er iemand met een rode stip op een foto of video staat, dan gebruikt de organisatie deze niet. Ook kan er besloten worden om iemand op een foto te blurren. 

Wie geen stip draagt maar niet tevreden is met een foto, kan nog altijd bellen. "Maar dan wordt het wel weer een moeilijk verhaal."

Bloemendaal
De rode stip geldt alleen voor foto's en video's die door de organisatie zelf worden gemaakt. Deze worden gebruikt op de website of de Facebook-pagina van Haarlem Culinair.

Volgende week staat de cateraar op Bubbles & Bites in Bloemendaal. Ook dan worden er weer rode stippen uitgedeeld.