Ten Hag heeft geen spijt van rust voor spelers

AMSTERDAM - AMSTERDAM Trainer Erik ten Hag heeft geen spijt dat hij enkele spelers rust heeft gegeven voor de eerste competitiewedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo (1-1). "Want dit is wel een beetje noodzakelijk", zei hij.

Ten Hag liet zijn ploeg zonder Klaas-Jan Huntelaar, Nicolás Tagliafico, Frenkie de Jong en Lasse Schöne aftrappen. Vooral het gemis van Huntelaar liet zich voelen. Kaj Sierhuis kon geen moment waarmaken waarom hij mocht debuteren in de eredivisie. "We missen Dolberg", zei Ten Hag. "En Huntelaar heeft vorig seizoen vijf spierblessures gehad. Dan zijn drie wedstrijden in zeven dagen veel."

"Tagliafico en Schöne hebben het WK gespeeld", vervolgde Ten Hag. "Zij hebben nauwelijks vakantie gehad. En Frenkie de Jong is lang geblesseerd geweest. Hij is nog steeds geen honderd procent." Ten Hag vertelde vrijdag nog dat hij geen elf, maar zestien basisspelers had. Daar bleek tijdens het duel met Heracles weinig van. "We zouden de gaskraan opendraaien, maar we speelden zonder tempo", zei hij. "Dit is een grote teleurstelling voor ons."

Door de mislukte competitiestart moet Ajax dinsdag de return tegen Standard Luik onder nog meer druk spelen. "We moeten onze teleurstelling tegen Luik omzetten in kwaliteit", aldus Ten Hag.

Lees ook: Ajax blameert zich met gelijkspel tegen Heracles

Blind: "Gewoon niet goed"
Daley Blind was kritisch op het spel van Ajax . "We hebben het gewoon niet goed gedaan", concludeerde hij. "Iedereen staat nu weer met beide benen op de grond. Als er al sprake was van onderschatting was, dan mag dit nooit meer voorkomen."

"Het was slap, zeker in de eerste helft", zei Blind die zelf ook een matige wedstrijd speelde. "Volgens mij hadden zij op een gegeven moment nog meer balbezit. Dat kan gewoon niet, thuis in de competitie."

Blind beseft dat Ajax dinsdag alweer onder druk staat als Standard Luik op bezoek komt. "Maar je kan het ook positief bekijken. We krijgen de kans om de knop snel om te zetten. We zullen op ons best moeten zijn om door te gaan naar de volgende ronde. Standard is gewoon een heel goede ploeg."

V.d. Beek: "Het ligt aan onszelf"
"Heracles speelde in de tweede hlft goed tussen de linies, maar dat we verliezen ligt aan onszelf", zei Donny van de Beek na de wedstrijd. "We hebben niet kunnen brengen wat we kunnen, maar we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten en ns vorbereiden op dinsdag."

Meer over dit onderwerp:
Ajax Amsterdam e.o. sport erik ten hag
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws