Zilver Schippers, brons voor Jamile Samuel op 200 meter

11 augustus 2018, 20.45 uur · Aangepast 11 augustus 2018, 22.18 uur
Door: · Foto: EPA/Christian Bruna

Jamile Samuel heeft in de finale van de 200 meter bij het EK in Berlijn een bronzen medaille gepakt in een tijd van 22,37, een evenaring van haar persoonlijke record. Het goud was voor de Britse Asher Smith in 21,89. Dafne Schipper liep met 22,13, haar beste tijd van het seizoen, naar het zilver.

Asher-Smith kwam met ruime voorsprong uit de bocht, maar Schipper en Samuel kwamen richting de finish nog dichterbij.

Het is voor Samuel haar eerste individuele medaille in haar zestiende deelname aan een internationaal titeltoernooi.

De Amsterdamse Samuel plaatste zich voor de finale met een snellere tijd dan Dafne Schippers. Beide Nederlandse atletes konden in hun halve finale al ruim voor de finish de turbo uitzetten. De Amsterdamse beleeft haar beste zomer ooit. Sinds ze traint bij Bart Bennema, de man die Schippers omschoolde van meerkampster naar sprintvedette, rent ze vol vertrouwen én in scherpe tijden over de atletiekbaan. De bronzen medaille was de beloning voor jarenlang hard trainen en erin blijven geloven dat het succes eens komt.