Zilver Schippers, brons voor Jamile Samuel op 200 meter

BERLIJN - Jamile Samuel heeft in de finale van de 200 meter bij het EK in Berlijn een bronzen medaille gepakt in een tijd van 22,37, een evenaring van haar persoonlijke record. Het goud was voor de Britse Asher Smith in 21,89. Dafne Schipper liep met 22,13, haar beste tijd van het seizoen, naar het zilver.

Asher-Smith kwam met ruime voorsprong uit de bocht, maar Schipper en Samuel kwamen richting de finish nog dichterbij.

Het is voor Samuel haar eerste individuele medaille in haar zestiende deelname aan een internationaal titeltoernooi.

De Amsterdamse Samuel plaatste zich voor de finale met een snellere tijd dan Dafne Schippers. Beide Nederlandse atletes konden in hun halve finale al ruim voor de finish de turbo uitzetten. De Amsterdamse beleeft haar beste zomer ooit. Sinds ze traint bij Bart Bennema, de man die Schippers omschoolde van meerkampster naar sprintvedette, rent ze vol vertrouwen én in scherpe tijden over de atletiekbaan. De bronzen medaille was de beloning voor jarenlang hard trainen en erin blijven geloven dat het succes eens komt.

Lees ook: Samuel naar de finale van de 200 meter

Reactie Samuel
"Niet normaal blij ben ik", zei Samuel bij de NOS. "Het is onwerkelijk, ik heb er zo hard voor gewerkt. Ik had het vooraf gezegd dat ik een medaille kon winnen."

"Knieëen hielden er mee op"
Voor de race was de Amsterdamse ontzettend zenuwachtig. "Maar ik was wel vrolijk, dat is belangrijk. Het ging goed in de bocht, maar op een gegeven moment hielden mijn knieëen ermee op voor mijn gevoel. Ik wist ook niet honderd procent zeker of ik derde was."

Het jaren trainen betaald zich nu eindelijk uit voor Samuel. "Dit is een heel belangrijke stap voor mij. Het is de belonig, dit geeft zo veel vertrouwen."

"Gillen, huilen, schreeuwen"
Op de vraag wat ze nu ging doen antwoorde ze: "Ik ga mijn familie opzoeken, gillen, huilen, schreeuwen. Maar morgen moeten we nog een keer om de titel te verdedigen op de 4x200 meter."

Meer over dit onderwerp:
amsterdam ek atletiek jamile samuel sport
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws