Ga naar Content

Regen, regen en nog eens regen: veel meldingen van wateroverlast

Onze provincie heeft het gisteravond en vannacht zwaar te verduren gehad. Het water kwam met bakken uit de lucht, waardoor straten blank stonden en de regen zelfs in sommige gebouwen binnendrong. Er zijn tientallen meldingen van wateroverlast gedaan.

Onder meer vanuit Alkmaar en Noord-Scharwoude kwamen meldingen van overlast en de brandweer in Haarlem liet weten dat er wateroverlast is in café Wapen van Kennemerland. Ook in Haarlem Centraal Station stond water, maar dat was rond 03.00 uur vannacht weer opgelost.

Op beelden is te zien dat Haarlem flinke plensbuien over zich heen kreeg. In meerdere video's staan de straten blank en hebben auto's moeite om door de grote hoeveelheid water te komen.

Concert
In Bloemendaal werd gisteravond het concert van Damien Rice al gestopt vanwege de vele regenval. Het optreden was om 20.30 uur begonnen en werd rond 21.30 uur gestopt. Eigenlijk zou het concert tot 23.00 uur duren. "We hebben het door laten gaan voor zover het kon, maar het regende te hard", aldus de organisatie.

De ANWB meldde dat er op de A4 tussen Den Haag en Amsterdam heel veel water ligt. "Pas je snelheid aan en houd afstand." Automobilisten mochten op de snelweg minder hard rijden dan normaal. 

Lees ook: KNMI geeft code geel af voor onweersbuien

Ook nu trekken er nog flink wat buien over de provincie. In de Noordkop is er kans op onweer. Code geel, afgegeven door het KNMI, is inmiddels niet langer van kracht.

Heb je beelden van het noodweer? Stuur die dan naar [email protected] of app ze naar 06-30033009

Foto: Shutterstock