Ga naar Content

FC Volendam en Jong AZ spelen gelijk

FC Volendam en Jong AZ hebben met 3-3 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd in het Kras Stadion. In de tweede helft voorkwamen de jonge Alkmaarders met twee doelpunten een verliespartij.

Voor de Volendammers opende Rodney Antwi de score in de zevende minuut. Nog geen tien minuten later was Antwi weer succesvol en maakte hij de 2-0. Dorin Rotariu deed voor de Alkmaarders nog wat terug door de 2-1 te maken, maar al snel daarna scoorde Antwi zijn derde van de avond. 

Na rust kwam Jong AZ terug tot 3-3 door een goals van Vince Gino Dekker.

"Hier moeten we van leren"
Trainer Misha Salden van Volendam was niet ontevreden: "We hebben veel arbeid verricht in de eerste helft. Dat resulteerde in doelpunten. In de tweede helft hebben we het niet vol weten te houden. We schoten tekort in druk zetten, waardoor ze een paar keer op snelheid eruit kunnen komen. Hier moeten we van leren en door naar de competitie."

"Onvolwassenheid"
Voor Koen Stam (Jong AZ) was het zijn eerste seizoen als trainer in het betaalde voetbal. Hij zag voldoende verbeterpunten. "We toonden onvolwassenheid bij de tegengoals. Daar hadden we echt mannelijkheid moeten tonen. In de tweede helft hebben we ons echt terug geknokt."