Ga naar Content
Gooi

Geen onderzoek naar rijgedrag van overleden Fleur na straatrace Loosdrecht

9 augustus 2018, 14.28 uur · Aangepast 9 augustus 2018, 16.13 uur
Door: · Foto: Wessel Kok

Er komt geen extra onderzoek naar het rijgedrag van Fleur Balkestein. Dat heeft het gerechtshof besloten. De vrouw werd in 2016 slachtoffer van een straatrace tussen een vader en zoon in Loosdrecht.

Volgens de veroorzakers van het fatale ongeluk zou Fleur zelf ook schuldig zijn, omdat ze misschien alcohol had gedronken of niet goed oplette toen ze met haar auto de weg opreed. De advocaat van de veroordeelden wilde dat laten onderzoeken door middel van een bloedtest, haar telefoongegevens en nieuw onderzoek naar de betrouwbaarheid van de getuigenverklaringen.

"Eventuele medeschuld van Fleur aan het ongeluk van invloed kunnen zijn op de strafmaat", aldus de advocaat. De rechtbank heeft de verzoeken niet ontvankelijk verklaard.

Lees ook: Straatracers Loosdrecht willen nieuw onderzoek naar alertheid doodgereden Fleur

Vader en zoon reden in maart 2016 met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Vader Walter van W. had te veel gedronken. Hij reed met zo'n 167 kilometer per uur in zijn Porsche de auto van het slachtoffer vol in de flank. De 19-jarige Fleur raakte hierbij zwaargewond en overleed twee weken later.

Vier jaar cel
Walter van W. kreeg in november 2017 van de rechtbank Lelystad vier jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar opgelegd. Zijn zoon Casper van W. kreeg een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar. Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan en wil zwaardere straffen voor de twee straatracers.

Wanneer de zaak inhoudelijk verder gaat, is nog niet bekend.