AZ/Jong AZ verliest oefenduel van Excelsior

4 augustus 2018, 14.11 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Een mix van Jong AZ en AZ-spelers heeft vanmiddag een oefenduel met 2-3 verloren van Excelsior. De doelpunten van de Alkmaarders werden gemaakt door Myron Boadu (foto) en Jamie Jacobs.

Na een kwartier spelen opende Myron Boadu de score voor AZ op aangeven van Adam Maher. AZ kreeg volop kansen maar kon die niet verzilveren. Veertien minuten later trok Carlito Fermina de stand weer gelijk en met die 1-1 stand gingen de ploegen ook rusten.

In de tweede helft schoot Jamie Jacobs AZ opnieuw op voorsprong, maar die voorsprong werd binnen twee minuten teniet gedaan na een mooi lobje van Hadouir waarna Messaoud de bal het laatste tikje gaf. De winnende 2-3 ontstond uit een corner toen Matthey de bal breed gaf op Fortes die scoorde.

Opstelling AZ: De Boer, Weigelt (Bakker/60), Johnsen (Druijff/60), Wijndal, Boadu (Goudmijn/60), Maher (Hoedemakers/60), Bergsma, Reijnders (Taabouni/72), Jacobs, Van Rhijn, Bel Hassani (Korniuk/46).

Opstelling Excelsior: Stevens, Matthys (Oude Kotte/61), Koolwijk (Haspolat/61), Bruins (El Hankouri/79), Caenenpeel, Messaoud (Mahmudov/70), Mattheij, Anderson (Fischer/88), Fortes, Burnet (vd Meer/70), Fermina