Ga naar Content

Koopmeiners wel, Seuntjens niet tegen Kairat

Het seizoen is net begonnen, maar AZ staat donderdagavond een flinke uitdaging te wachten. De Alkmaarders moeten een 2-0 achterstand tegen FC Kairat goedmaken in de tweede voorronde van de Europa League. "We moeten sowieso beter gaan verdedigen, rustiger in balbezit zijn en meer kansen creëren", aldus trainer John van den Brom.

"Ik verwacht dat de tegenstander gaat wachten, hopen dat wij in het mes lopen en dat ze vervolgens gaan counteren", vertelt Van den Brom over de tegenstander uit Kazachstan op een redelijk druk bezochte persconferentie.

Vorige week was er veel teleurstelling bij de Alkmaarders. Een heel jaar hebben ze geknokt voor een Europees ticket en dan was de vertoning in Kazachstan zeer matig. Over de kansen van donderdagavond is Van den Brom uiteraard zeer optimistich. "Wij kunnen veel beter dan vorige week en ik denk dat deze tegenstander heeft gespeeld binnen hun kwaliteiten."

In de Alkmaarse ploeg keert Teun Koopmeiners terug in de basiself. De middenvelder was vorige week niet helemaal fit. Dat geldt deze keer voor Mats Seuntjens, de allrounder is licht geblesseerd. Zijn plek wordt ingenomen door de Roemeen Dorin Rotariu. Hij maakt zijn debuut voor AZ. Nieuwste aanwinst Bjorn Johnsen is er nog niet bij, de Noorse aanvaller is nog niet speelgerechtigd.

"Je kan er altijd uitgaan, maar dan wel op een manier dat we er alles aan hebben gedaan. Ik zeg niet dat we er vorige week niks aan hebben gedaan, maar het moet wel beter dan vorige week", vertelt een realistische Alkmaarse oefenmeester voor de camera van NH Sport.

AZ - FC Kairat begint om 20.45 uur en de reacties zijn na de terugvinden op de site en sociale kanalen van NH.

Foto: NH Sport / Marijn Willems