Ga naar Content
West-Friesland

Verkrachter (20) uit Enkhuizen krijgt een jaar cel en tbs

1 augustus 2018, 13.24 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De 20-jarige A.K uit Enkhuizen is wegens verkrachtingen, zware mishandelingen en diefstallen door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, met tbs. Hij is deels ontoerekeningsvatbaar verklaard. Deskundigen schatten in dat bij de man een grote kans is op herhaling van de misdrijven.

K. heeft een lange lijst aan beschuldigingen achter zijn naam staan. Zo liep, aldus mediapartner WEEFF, een 63-jarige inwoonster van Obdam ernstige verwondingen op toen de Enkhuizer haar wilde verkrachten en haar hierbij met geweld op de grond werkte. Door zich hevig te verzetten, wist de vrouw uit de handen van K. te komen en om hulp te roepen.

De man kampt met een persoonlijkheidsstoornis en is vanaf zijn veertiende verslaafd aan drugs. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak. Er zou volgens hem geen overtuigend bewijs voor de beschuldigingen zijn.

De rechtbank ging niet mee in het pleidooi van de advocaat en veroordeelde K. tot een gevangenisstraf van een jaar jaar met tbs. Er werd hierbij rekening gehouden met de jonge leeftijd van K. en dat hij verminderd ontoerekeningsvatbaar is verklaard. Het Openbaar Ministerie eiste eerder twee jaar cel met tbs.