Start van hoofdcontent

CASTRICUM

nl

Brand in duingebied Castricum blijkt affakkelen bij Tata Steel

1 augustus 2018, 07.18 uur · Aangepast 1 augustus 2018, 10.09 uur · Foto: Inter Visual Studio

De brandweer kwam gisteravond massaal in actie voor een melding van een duinbrand bij camping Bakkum in Castricum. Een groot gebied werd door verkenningsvoertuigen uitgekamd om de brandhaard te vinden, maar de vork zat toch anders in de 'steel'.

De melder van de brand had inderdaad vuur gezien, maar dat bleek niet in het natuurgebied te zijn. "De persoon heeft het affakkelen van de hoogovens bij Tata Steel aangezien als hoge vlammen vanuit het duingebied", schrijft de Veiligheidsregio op Twitter. Affakkelen is het verbranden van overtollig gas. 

De brandweer is daarop teruggekeerd naar de kazerne. Eerder deze week ging het al 'mis' bij het duingebied van Vogelenzang, waar de hulpdiensten in actie kwamen voor een brand. Ook hier bleek het te gaan om vuur van het affakkelen.

De laatste tijd zijn de hulpdiensten extra alert op natuurbranden, omdat de aanhoudende droogte een risico is. Zo werd er een paar weken geleden nog een flink stuk duingebied in de as gelegd in Heemskerk door een grote brand.