West-Friesland

Bitter rouwbericht Egmonder roept herkenning op: "Een man naar mijn hart, rust zacht"

31 juli 2018, 22.03 uur · Aangepast 1 augustus 2018, 20.29 uur · Foto: De Telegraaf

Whatsapp

De bijzondere en bittere overlijdensadvertentie van Hans Funcke (1952 - 2018) roept veel reacties op bij lezers van NH Nieuws. De Egmonder sloot het bericht af met de zin: "Bezoek mijn graf niet, want het is toch niet gemeend".

Via Facebook stromen de reacties binnen over de bijzondere advertentie. De pessimistische boodschap roept veel herkenning en begrip op. 

Lees ook: Overlijdensadvertentie: 'Bezoek mijn graf niet, want het is toch niet gemeend'

Zo reageert Astrid Kehl: "Heftig zeg. Wat moet die man eenzaam en bitter zijn geweest." Maar daar heeft Anwuba Versteegh nog wat aantekeningen bij: "Hij hoeft niet bitter te zijn geweest maar een nuchter verstand, zag dit in de krant en dacht oeiiiii die is raak zeg. Deze man houdt/hield niet van huichelaars volgens mij, bij leven niet dan ook bij de dood en daarna ook niet, moedig dat hij dat aangeeft, recht door zee!"

Herkenbaarheid
Opvallend is ook dat sommige mensen heel open reageren op het bericht over hun eigen ervaringen met overleden kennissen en familie. Zo herkent Ada Jonkman de uitspraak van Funcke in hoe ze met de dood van haar vader omgaat: "Ik kwam nooit bij mijn vader omdat hij mij altijd negeerde en hij is vorig jaar overleden maar ik ben niet naar de crematie geweest. Ik heb altijd gezegd bij leven niet dan ook bij dood niet."

Bijval
De meeste mensen zijn het eens met de boodschap van wijlen Hans Funcke. Zo reageert Trudy Tromp: "Een waarheid als een koe, mensen vinden het een teken van populariteit als de kerk of zaal zo vol staat, maar wat hebben nabestaanden daaraan als je daarna niemand meer ziet als je juist steun nodig hebt?"

Zoals Chaiy Marley Finley concludeert:  "Man naar mijn hart! Rust zacht!"

Whatsapp